Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht
Van der Hoeven Kliniek maakt insectenhotel voor Utrechtse wijk Lauwerecht

09 dec '22

Van der Hoeven Kliniek maakt insectenhotel voor Utrechtse wijk Lauwerecht

Vandaag is op de Talmalaan in Utrecht een insectenhotel geplaatst. Dit insectenhotel is door meerdere werkplaatsen van de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht gebouwd, en biedt plaats voor insecten zoals bijen en vlinders. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, leem, baksteen en bamboe. 

Over de Van der Hoeven Kliniek
De Van der Hoeven Kliniek is een centrum voor klinische forensische psychiatrie. In de kliniek leren patiënten met een tbs-maatregel of een civielrechtelijke maatregel hoe ze op een verantwoordelijke manier kunnen leven. De kliniek biedt patiënten uiteenlopende activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld werk. Het zorgt ervoor dat mensen zichzelf kunnen onderhouden en een zinvolle dagbesteding hebben. Een meerderheid van de patiënten kent een problematisch arbeidsverleden. Vanaf hun opname in de kliniek gaan patiënten aan het werk in een van de werkplaatsen. Patiënten leren daarmee een vak en een juiste werkhouding. Daarbij krijgen mensen de kans om vaardigheden te leren waardoor ze beter opgeleid in de maatschappij terugkeren. 

Opdrachtgevers
Het insectenhotel is gemaakt in opdracht van Buurtcomité Stalau, en mede mogelijk gemaakt door de ondernemers van Lauwerecht en het ondernemersfonds Utrecht. Het project wordt gefinancierd door de Gemeente Utrecht.