Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht
The Bean Specialists (TBS): hét nieuwe koffiemerk van de Van der Hoeven Kliniek

30 sep '22

The Bean Specialists (TBS): hét nieuwe koffiemerk van de Van der Hoeven Kliniek

Op locatie Oudlaan van de Van der Hoeven Kliniek zijn we druk bezig met de voorbereidingen om binnenkort een nieuwe werkplaats, de koffiebranderij, te openen. Bij deze branderij gaan patiënten onder begeleiding van een werkmeester aan de slag met het branden, verpakken en verkopen van koffiebonen. Deze koffie gaan we verkopen binnen ons eigen merk: The Bean Specialists (TBS).

Eerder berichtten wij al over waarom we de koffiebranderij als nieuwe werkplaats gaan openen. En vandaag, op de internationale dag van de koffie, vertellen we graag over de voortgang van het opstarten van de branderij, en maken we ons merk bekend.

Voorbereidingen
In de afgelopen maanden is er op locatie Oudlaan (de Wierde) hard gewerkt aan het realiseren van de nieuwe werkplaats. Zo heeft er de afgelopen weken een verbouwing plaatsgevonden om een nieuwe ruimte voor de koffiebranderij te realiseren, zijn er nieuwe werkprocessen ontwikkeld, worden de werkmeesters getraind voor het koffiebranden en zetten, en zijn de inkopen gedaan om straks echt van start te kunnen. Daarnaast is een creatief team aan de slag gegaan met het ontwikkelen van het merkconcept waarbinnen de te branden koffiebonen uiteindelijk verkocht gaan worden.

The Bean Specialists (TBS)
Met trots presenteren we daarom het koffiemerk: ‘The Bean Specialists’. Met de komst van The Bean Specialists wordt het werkaanbod voor de patiënten op locatie Oudlaan groter, en krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen tot een specialist in het koffievak. Fijn werk creëert ritme in het leven van de patiënt. Daarnaast zorgt het ook voor een voldaan gevoel aan het eind van de dag, waardoor de patiënt minder geneigd is dingen te doen die minder goed voor zichzelf of de omgeving zijn. Deze positieve waarden van het hebben van werk wilden we in het koffiemerk verwerken, en hebben we gevonden in The Bean Specialists. De eerste koffie die we gaan leveren, wordt ‘de Wierdse Blend’. Deze naam is gekozen door het personeel en de patiënten van locatie Oudlaan, ook wel de Wierde genoemd.

Operationeel
De komende weken staan in het teken van het operationeel maken van de werkplaats. Zo zal de apparatuur nog moeten worden geleverd, wordt er hard gewerkt aan het ontwikkelen van de storytelling en een webshop, worden bepaalde zaken aan de achterkant ingericht, en worden de verpakkingen ontworpen. Zodra dit allemaal geregeld is, gaat er een sollicitatietraject plaatsvinden voor patiënten die in de koffiebranderij willen werken. De eerste koffie die zij gaan branden, wordt vervolgens verkocht aan de leefgroepen van de Van der Hoeven Kliniek. Daarna zal de webshop van The Bean Specialists ook opengaan voor verkoop aan anderen.