Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht
Sport Coalitie Utrecht verlengt sportaanbod kwetsbare Utrechters

17 okt 23

Sport Coalitie Utrecht verlengt sportaanbod kwetsbare Utrechters

In het bijzijn van wethouder Eva Oosters tekenden verschillende partners, die onderdeel zijn van de Sport Coalitie Utrecht, waaronder de Van der Hoeven Kliniek, het nieuwe convenant. Hiermee wordt de samenwerking om laagdrempelig sportaanbod te bieden voor Utrechters in kwetsbare situaties verlengd. Dit bijzondere moment werd aansluitend gevierd met een feestelijke sport- en speldag. 

Wethouder Eva Oosters kreeg een door de partijen gesigneerd padelracket overhandigd. Hiermee sloeg zij symbolisch de sportcoalitie Utrecht haar nieuwe termijn in. ‘Ik vind het geweldig dat door het sportaanbod van de Sport Coalitie mensen in beweging komen en de drempel om te gaan sporten verlaagd wordt.’

Over de sportcoalitie 
Sport Coalitie Utrecht biedt sport op maat voor mensen van 16 jaar en ouder in Utrecht die niet in aanmerking komen voor het reguliere sportaanbod. Veelal kampen zij met complexe problematiek. Wekelijks organiseert de Sport Coalitie Utrecht maatschappelijke sportactiviteiten die gratis toegankelijk zijn zoals, (hard)lopen, tennis, (zaal)voetbal, jeu de boules en zwemmen. Met dit aanbod wordt sport als middel ingezet voor herstel.

Partners van het convenant waarbij het Leger des Heils en de Tussenvoorziening de verbindingen leggen zijn: Lister, Exodus, Sport voor een Toekomst (SveT), Van der Hoeven Kliniek, Ubuntuhuis, SportUtrecht, Stichting Life Goals en Jellinek.