Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht
Socialrun 2021: wandelen, fietsen en hardlopen voor inclusiviteit

29 sep 21

Socialrun 2021: wandelen, fietsen en hardlopen voor inclusiviteit

Tijdens de 10de Socialrun-editie deze maand, heeft het team van De Forensische Zorgspecialisten gewandeld, gefietst en hardgelopen voor inclusiviteit. Het doel? Met z’n allen in één week 555 kilometer afleggen. Dit werd niet enkel behaald, maar we gingen zelfs tot 2235 kilometer, een geweldige prestatie die de drie locaties van de Van der Hoeven Kliniek met elkaar verbond. 

Stevig programma
Op maandag 13 september, om 10 uur ’s morgens, stonden medewerkers en patiënten van onze klinieklocaties uit Utrecht klaar aan de start om met z’n allen naar de Amersfoort-locatie te lopen, en de Amersfoort-locatie naar Utrecht. Op de planning voor die dag stond een estafetteloop waarbij elke kilometer bijdroeg aan het vooropgestelde doel. Werkmeester Sander uit Amersfoort, één van de organisatoren van de Socialrun binnen onze organisatie, liep zelf 20 km.

“Wij liepen van Utrecht naar Amersfoort en in het midden van de route kwamen we mensen van de Willem Dreeslaan en Oudlaan tegen. Wij moesten het meeste nog lopen, terwijl de andere locaties al over de helft waren. Dus de high fives, de succeswensen, het rinkelen met de fietsbellen gaven wel even een energieboost. Net als de aanwezigheid van Frank en Nienke van de stichting Socialrun op de verzorgingspost in het midden, en de ontvangst bij de finish.”

Succes
Na de estafetteloop op maandag, werd de rest van de week op elke locatie ook een loopavond en een fietsmiddag georganiseerd. De patiënten die nog geen verloven kunnen ondernemen, maakten kilometers op de hometrainers en loopbanden, in de daarvoor voorziene sporthoeken. De week werd afgesloten met een positieve finale: zo werd er 2235 kilometer gelopen, maar ook 500 euro sponsoring binnengehaald, wat gedoneerd wordt aan de Socialrun-organisatie. Het komende jaar zullen zij dit geld verdelen over kleinschalige projecten binnen de geestelijke gezondheidszorg. 

Maar het echte succes was volgens casemanager Sushma toch de gezamenlijke prestatie: “De samenhorigheid tussen de locaties, tussen patiënt en medewerkers – die elkaar eens in een andere setting en verhouding zien –, was echt mooi om te zien. En sommige patiënten droegen zelfs de volgende dag nog met trots hun Socialrun-petje of -armbandje nog. Daar doe je het echt voor.”