Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht
Radio 1-podcast TBS over zedenplegers en de behandeling in de Van der Hoeven Kliniek

30 aug 23

Radio 1-podcast TBS over zedenplegers en de behandeling in de Van der Hoeven Kliniek

Wat gebeurt er achter de hoge muren van Nederlandse tbs-klinieken? Dat onderzoekt Pointer-journalist Tom Veldhuijzen in een nieuw seizoen TBS van KRO-NCRV. Vijf klinieken openen hun deuren, om over vijf groepen in de tbs een diepgaand beeld te geven.

Voor de afleveringen over de behandeling van zedenplegers liep Tom Veldhuijzen een week mee met een aantal patiënten in de Van der Hoeven Kliniek op de locaties aan de Oudlaan (de Wierde) en de Willem Dreeslaan. Met hen maakte hij opnames over het verblijf binnen onze kliniek. Daarnaast zijn diverse medewerkers geïnterviewd over hun behandeling in de Van der Hoeven Kliniek. Hoe ziet dat eruit, en hoe zorg je voor een veilige terugkeer in de maatschappij? 

Luister het in onderstaande afleveringen:
Afgelopen zondagavond werd de eerste aflevering van de tweeluik uitgezonden op NPO Radio 1. Wineke Smid, onderzoeker bij de Van der Hoeven Kliniek, was te gast in de studio. Deze uitzending kun je hier terugkijken/-luisteren: 

https://www.nporadio1.nl/fragmenten/pointer/2fc8d1de-0323-4fe8-b853-dc8e5f49b8be/2023-08-24-tbs-deel-4-zedenplegers-in-de-tbs-kliniek