Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht
Horizontaal Toezicht: een succesvolle start!

10 okt 24

Horizontaal Toezicht: een succesvolle start!

Vanaf 1 januari 2024 is de Forensische Zorgspecialisten over op Horizontaal Toezicht (HT) voor de Forensische Zorg. Op 1 oktober hebben wij de HT-vlag in ontvangst mogen nemen van de Dienst Justitiële Inrichtingen. De uitreiking van deze vlag symboliseert de definitieve overgang op Horizontaal Toezicht die met terugwerkende kracht per 01-01-2024 ingaat.

Horizontaal Toezicht helpt ons om onze processen en systemen te verbeteren. Het draait om rechtmatigheid van de zorguitgaven met als basis vertrouwen en samenwerking tussen divisie ForZo/JJI (DJI) en zorgaanbieders. De uitwerking ervan is dat wij, en de hele keten, efficiënter functioneren.

Zo worden bijvoorbeeld registraties en declaraties reeds bij de bron juist uitgevoerd, waardoor er minder herstel achteraf nodig is. We hebben hier onder andere ook het Daily Auditing systeem Notiz van Performation voor ingezet.

Geweldig dat we met z'n allen dit resultaat hebben neergezet! Met Horizontaal Toezicht hebben we meer tijd voor de dingen die er echt toe doen: onze cliënten en patiënten.

- Inge de Boer, Bestuurder De Forensische Zorgspecialisten