Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

31 jan '16

26 januari 2016 - Festival Forensische Zorg

Op 26 januari 2016 vindt de 8e editie van het Festival Forensische Zorg plaats, georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het centrale thema is dit jaar In Actie.

De forensische zorg is een actief werkveld, waarin van alles gebeurt. Nieuwe doelgroepen dienen zich aan, behandelmethoden veranderen, financiers vragen andere manieren van verantwoording. Hoe geven we al die vernieuwingen een plek in de organisatie mét behoud van het goede? Om die complexe vraag draait het tijdens het Festival Forensische Zorg 2016. Hoe vertalen we nieuwe inzichten naar de praktijk? Hoe gaan we daadwerkelijk aan de slag met onderzoeksresultaten, nieuwe behandelmethodes en hoe zorgen we écht voor betere samenwerking? Beleef het tijdens het FFZ 2016!
Tijdens dit festival, dat plaats vindt in DeFabrique, is De Forensische Zorgspecialisten ook vertegenwoordigd.

Ervaringsterras

Monique Uijen en Milo Oudenhoven zijn aanwezig op het ervaringsterras met het thema Zorg voor veiligheid. Marieke Broeren en Petra van den Brand zijn hier aanwezig met de reizende tentoonstelling 'Ik ben niet mijn delict'.

Sessies

Vanuit onze organisatie vinden er ook verschillende sessies plaats. Onder andere:
  • Vivienne de Vogel met een presentatie over Sneaks in skirts, psychopathie bij vrouwelijke patienten.
  • Larisse Hoogsteder en Femke Kuipers over Topzorg: doen wat nodig is.
  •  Inge Breukel spreekt in samenwerking met de Mesdag over de richtiljn voor contact tussen slachtoffer/nabestaanden en tbs-er.